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WRITTEN QUESTION TO H.M. ATTORNEY GENERAL 
BY SENATOR F. DU H. LE GRESLEY 

ANSWER TO BE TABLED ON TUESDAY 17th MAY 2011 
 

Question 
 
Could HM Attorney General advise if the Gambling (Gaming and Lotteries) (Jersey) Regulations 
1965, or any related Orders, enable the Minister for Economic Development to issue a gaming 
machine licence to a business which is not a licensed betting office? Could he also advise if the 
definition of a gaming machine in the legislation could include a server based, touch screen, 
lottery terminal? 
 
 
Answer 
 
Part 3 and the Schedule of the Gambling (Gaming and Lotteries)(Jersey) Regulations 1965 
govern the use of gaming machines in licensed betting offices.  Under the Regulations, “relevant 
licensed premises” means a licensed betting office in respect of which a licence under Part 3 is 
for the time being in force.  The legislation does not provide for the licensing of gaming machines 
in respect of premises which are not (or cease to be) a licensed betting office. 
 
The definition of a gaming machine is unlikely to include a server based, touch screen lottery 
terminal, noting the definition set out in Regulation 1(1) of the Gambling (Gaming and 
Lotteries)(Jersey) Regulations 1965.   
 
In any event, Regulation 1(2) of the Gambling (Channel Islands Lottery)(Jersey) Regulations 
1975 provides that for the purposes of any enactment, participation in the Channel Islands Lottery 
shall not be held to be gaming. 
 
 


